Over ongewenst bezoek

Maar al te vaak krijgen we klanten over de vloer waarvan bij een inbraak de juwelen werden gestolen. Deze vragen dan een attest voor de verzekering, waarop de waarde van hun gestolen juwelen wordt vermeld.
Als het over recent bij ons aangekochte juwelen gaat, kunnen we daar meestal vlot het nodige over terugvinden, maar even vaak gaat het over juwelen die jaren geleden zijn aangekocht, en dan is het niet altijd zo eenvoudig...
Dan moet er aan de hand van foto's en beschrijvingen een schatting gemaakt worden van de huidige waarde van de gestolen stukken, en dat is best wel wat werk.

Bij een waardevolle aankoop krijgen de klanten van ons een garantiecertificaat mee, waarop het juweel in kwestie beknopt wordt omschreven, met vermelding van de waarde. We raden de mensen aan een foto te nemen van het juweel, en deze bij het garantiecertificaat te bewaren. Maar we weten uit ervaring dat ze dit meestal niet doen...

Daarom willen we hier ook nog eens benadrukken om van waardevolle stukken – of het nu om juwelen gaat of om bijvoorbeeld een laptop of gsm – ALTIJD foto's te nemen en de nodige aankoopbewijzen te bewaren. Dat bespaart u heel wat rompslomp als er dan toch ongewenst bezoek is binnen geraakt.

We stellen ook vast dat inbraken tegenwoordig vaak gewoon overdag gebeuren. De mensen gaan om boodschappen, of de kinderen van school halen, en merken bij hun thuiskomst dat er ingebroken werd...

Een paar minuten, meer hebben inbrekers niet nodig om uw huis en uw leven overhoop te halen.
Sluit daarom altijd uw woning goed af, als u deze verlaat, ook al is het slechts kort.
Zorg er bij voorkeur voor dat er geen inkijk is in de woning, en leg waardevolle voorwerpen zeker niet in het zicht.
Laat geen sleutels zitten op deuren en hang geen afwezigheidsberichtjes aan de deur.

Dieven slaan ook vaak toe aan de achterkant van de woning, omdat ze daar gewoonlijk minder kans maken om gezien te worden. Achteraan bevinden zich dikwijls schuiframen, en deze kunnen makkelijk geforceerd worden. Zorg daar dus zeker voor extra beveiliging.
Zorg er indien mogelijk ook voor dat de achterkant van uw woning niet (vlot) toegankelijk is en stop gereedschap en ladders achter slot en grendel.

De meeste inbrekers stoppen hun poging na gemiddeld 3 minuten, omdat de kans om gevat te worden na die tijd aanzienlijk toeneemt. Maak het hun dus gerust heel moeilijk, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen !

Bron : website lokale politie

 

 

© 2019 - 2024 Millecam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel