Juwelen met een betekenis : het infinity-teken

Juweeltjes met het ‘infinity’-teken zijn heel populair ; je vindt ze in zowat alle mogelijke collecties.

Ze worden zowel tussen BFF’s als tussen geliefden uitgewisseld, als alternatief voor het traditionele hartje.  Het infinity-teken symboliseert immers een oneindige vriendschap of liefde.  Daarnaast staat het symbool voor harmonie en verbondenheid.

Het woord ‘infinity’ is afgeleid van het Latijnse ‘infinitas’ en betekent letterlijk ‘oneindigheid’.  Het teken wordt ook ‘lemniscaat’ genoemd, en werd doorheen de geschiedenis vaak gebruikt.

In de 8e eeuw kwam het teken al voor op een Latijns kruis, en op het Keltisch kruis wordt het vaak afgebeeld in de cirkel rond het snijvlak van kruispaal en kruisbalk.  Het staat dan voor oneindige spirituele liefde.

Er zouden Arabische geschriften zijn waarin het teken wordt gebruikt in de naam van God.  Het wijst naar de allesomvattende kracht van het symbool.  Die kracht is groter dan de schepping, omdat het de schepping zelf is.

Het lemniscaat komt ook terug in de magie, als teken van ultieme kracht.  Het teken staat bijvoorbeeld op de tarotkaart van de magiër, en werd vaak in rituelen van alchemisten gebruikt.  Het is de connectie met de eeuwigheid en symboliseert de eenheid van alles.

Ook in de wiskunde staat het lemniscaat symbool voor oneindigheid, een getal dat groter is dan elk ander getal dat ooit kan worden gecreëerd.  Het werd in de 17e eeuw geïntroduceerd door wiskundige John Wallis.

De ‘liggende acht’ kun je in één doorlopende beweging tekenen, zonder je pen van het papier te halen.  Het ‘ik en de ander’, oneindig met elkaar verbonden…

Bronnen : blikopnieuws.nl en Brug tussen 2 werelden

© 2019 - 2024 Millecam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel