Juwelen met een betekenis : Mjölnir

Mjölnir is ook gekend als de hamer van Thor, de God van de donder.
De hamer was zo zwaar, dat enkel Thor zelf hem kon opheffen.
Mjölnir miste nooit zijn doel en keerde altijd als een boemerang naar Thor terug.
Door de hamer weg te slingeren en op het laatste moment nog vast te pakken, kon Thor ‘vliegen’, en zich zo over grote afstanden verplaatsen.

Door zijn verpletterende kracht wordt Mjölnir geassocieerd met vernietiging, maar ook met de bliksem, omdat Mjölnir net als de bliksem snel en hard toeslaat.
Als God van de donder, vond Thor de bliksem uiteraard een geschikt wapen.
Mjölnir kon bergen vernietigen met één enkele slag en zijn kracht werd zelfs gevreesd door de ijsreuzen, de vijanden van de Goden.
Volgens het volksgeloof slingert Thor met zijn hamer als het dondert en bliksemt.

De oorsprong van Mjölnir baadt in mythes.  De hamer zou voor Thor zijn vervaardigd door de dwergen Brokkr en Eitr, die magishe voorwerpen maakten voor de Goden.
Een andere legende stelt dat de hamer als een meteoor op aarde is gevallen, en nog andere bronnen beweren dat Loki de hamer vervaardigde.

Etymologisch is het woord Mjölnir zowel verwant met het Russische ‘molniya’, wat bliksem betekent, als met het woord ‘vermalen’, in de zin dat het datgene waartegen het wordt gekeerd, totaal vergruist.

Mjölnir wordt vaak als hanger rond de hals gedragen, al dan niet wegens de grote symbolische betekenis van de hamer.
Thor was de beschermer van het huwelijk, dus wordt Mjölnir gezien als symbool voor het huwelijk, en soms zelfs als erotisch symbool.
Verder biedt Mjölnir als amulet bescherming tegen mislukkingen en financiële verliezen, en als talisman helpt Mjölnir om doelen te bereiken en zakelijk succes na te streven.

Mjölnir koopt u hier


 

© 2019 - 2024 Millecam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel